top of page
  • Writer's pictureMinah Kontraktor

Sejak tahun 1994 hingga kini...

Alhamdulilah... dulu arwah bapa saya takda handphone canggih, semua gambar projek dulu-dulu dalam kodak... lama-lama mereput la kodak tu pun.... upgrade sikit ke memory card, simpan gambar-gambar projek dalam memory card tu, lama-lama memory card tu pun dah karat dan tak boleh nak tengok dan save gambar projek lama-lama pun...... ada lah gambar - gambar yang dulu-dulu Di cuci, lekat dalam frame gambar jela.... nak post dalam media sosial kena scan dulu, ada yang nampak ada yang tak.


AMBIL ALIH SEJAK TAHUN 2015.


sejak tahun 2015, bermula lah fasa upgrade, re-branding balik syarikat....... sejak tulah saya simpan gambar-gambar sejak tahun saya ambil alih hingga kini.. actually proses ambil alih dan brand semula company tak semudah disangka....


bermula dengan ROSDEN ENTERPRISE, UPGRADE kepada ROSDEN BUILDING, jadi FIRST WEALTH PROPERTY SDN BHD... dan kini MINAH KONTRAKTOR.


VISI,MISI MATLAMAT SERTA OBJEKTIF syarikat adalah FOKUS UNTUK BANTU LEBIH RAMAI PELANGGAN untuk tidak terus kena game dengan warga asing, Tukang tak bertauliah dengan harga pump sekaki boleh cecah RM 180 . Sangat tak masuk akal kan?


Pelanggan kena tipu kerana pakaian Tukang buruk dan lusuh ini dikatakan harga murah, actually TIDAK!


HARGA Tukang lagi melampau mahal... ada sampai tahap bina rumah sekaki caj pada orang-orang kampung RM 180 sekaki. Tah apa dibuat dengan harga sekaki macam tu.... plaster macam tahi lembu juga, besi pun tak banyak diletak, konkrit bancuh sendiri ( nisbah bancuhan tak betul ) tapak macam kapal pecah ..... hari-hari minta wang dengan pelanggan tanpa fikir limit bank sehari berapa.


WUJUDNYA MINAH KONTRAKTOR.......


masyarakat Kerian khususnya, yang jalankan projek bersama minah kontraktor, faham bagaimana proses pembinaan dari sebelum, semasa dan selepas pembinaan, apa yang confius diberi jawapan yang pelanggan akan google jawapan tu sama ada betul atau tidak.

Pelanggan mula yakin dan ikut apa yang minah kontraktor buat......


ada yang pelanggan sampai boleh jadi kontraktor lah, sebab faham dengan apa yang di ‘explain’ oleh kami ..... ianya mudah! Pelanggan tanya, mk jawab!


Harga sekaki pun tak mahal, BERMULA DENGAN RM 90 sekaki, boleh hubungi mk untuk maklumat lanjut ( 0174272423 ) . pelanggan dapat beberapa tips sebelum bina rumah dan ‘wang lebihan‘ untuk pelanggan nak beli barangan perabot misalnya...... huntung kan? Mk tolong susun sekali wang pelanggan untuk bina rumah, untuk kos MASUK AIR, MASUK ELEKTRIK dan bil dengan agensi berkaitan....... jadi pelanggan faham apa perlu buat apa tak perlu....


sempoinya dengan minah kontraktor ni, pengurusan semuanya wanita....... kecuali untuk kerja-kerja ditapak la, yang melepa bata, bancuh SIMEN atau kerja-kerja berat semuanya lelaki la....


itulah senario nya....... lebih padu lagi bila pelanggan memberi sokongan serta banyak membantu kami untuk lebih terus kehadapan...... acihhh pelanggan!



31 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page