top of page
  • Writer's pictureMinah Kontraktor

Online catalogue Oct/2020


Pelanggan : saya nak buat macam rumah yang awak post haritu... tapi saya tak ingat pos yang mana 1.... tapi ada line-line tengah rumah dia tu.....

MinahKontraktor : 不不 kejap, yang ni ke? ( sambil tunjuk gambar seperti diatas )

Pelanggan : Ya......... yang ni lah!

.........................................


gaya dan bentuk rumah setiap pelanggan adalah tidak sama, termasuklah saiz serta susunan ruang dalaman rumah, ianya mengikut citarasa pelanggan yang inginkan kelainan .....



1. kenapa pelanggan memilih MK sebagai kontraktor?

pelanggan hubungi untuk bertanya, berapa harga sekaki, dan luas rumah berapa yang dapat, kami akan mengukur mengikut kesesuai ruang tanah dan berdasarkan harga yang kami letak selalunya termasuk elektrik, paiping, dan tandas termasuk aksesori.... harga sekaki bermula RM 100.00 ( t&c apply )....



2. Bertanggungjawab.

Binaan yang tidak mengikut seperti dalam perjanjian akan diubah mengikut perjanjian awal, ini kerana semasa projek dah 90 % dah dibina, akan diuji,di olah, tengok dalam pelan yang asal seperti dalam perjanjian, sekiranya site supervisor dan pengurus tapak tidak berpuas hati, maka pekerja ditapak akan diminta untuk buat lain ( ubah ) dan alter supaya dapat seperti perjanjian asal.




3. Masa pembinaan pun ada juga pelanggan yang minta nak ubah last minute... dan ini perkara biasa kerana selalu laluinya..... kami boleh ubah selagi ianya belum dibuat , belum dibina dan boleh nak ubah saiz sekiranya diizinkan ....... hehehehehe........

pastikan pelanggan tidak terbeban dengan penambahan yang dibuat, sekiranya lebih penambahan, maka kos juga akan bertambah.... ingat this! Hokey?




4. Nak yang macam ni? Nak yang macam tu, i see... boleh kami tahu berapa bajet yang anda ada? Sekiranya RM 70k- RM 100k, Cuba ceritakan apakah impian anda dan izinkan kami untuk memberi pandangan serta design buat anda.............. boleh? Tak lah mahal, tak lah murah, cuma kami design ikut kepada kesesuaian dan bajet pelanggan.... bukan apa, niat nak buat yang terbaik untuk pelanggan..... hope semuanya dipermudahkan......







5. Mesti la nak lihat pelanggan kami happy.... ini lah visi kami! Ingin melihat pelanggan gembira dan bahagia bersama insan tersayang...... this is our vision! Rumah dah siap nanti boleh spending time together okey!!!



anda happy! Kami happy! Semua happy! 歹儭































































4 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page