top of page
  • Writer's pictureMinah Kontraktor

Kontraktor harga murah

takpe, tahun 2021 ni bertambah lagi kaedah untuk bina rumah, maksudnya ' pembiayaan ' kewangan untuk dapat rumah yang impian.... selagi kami mampu tolong, haruslah tolong ๐Ÿ‘›๐Ÿ’„

yang nombor 5 tu, bergantung kepada pihak bank, kerana setiap bank tak sama produk dan interest, nasihat kami survey lah banyak bank untuk 'compare' interest dan product yang ada.

selalunya pelanggan akan 'stick' pada bank yang mereka pernah berurusan tetapi nasihat kami sekali lagi, jangan berhenti buat ' survey ' terhadap bank lain-lain juga ya!

untuk pelaburan emas, ianya lebih kepada pulangan tunai selepas gadaian/sandar/jual emas, dan ada juga pelanggan yang memilih untuk menjual emas untuk mendapat keuntungan!

sebagai contoh, pelanggan tersebut mempunyai jumlah emas yang bernilai RM 20,000.00 dan kesemua emas dijual untuk dijadikan wang tambahan untuk bina rumah... Wang sedia ada munkin belum mencukupi untuk membina rumah, jadi Jual barang emas untuk cukupkan wang....... pandainya pelanggan ni, selepas beberapa tahun, ke bank untuk ' Mortgage '.....................

Yela, macam yang diberitahu tadi, pelanggan perlu โ€˜ survey โ€˜ terlebih dahulu produk dan interest bank kerana setiap bank tak sama promosi.


Rujuk dengan bank untuk mengetahui berkenaan โ€˜ Mortgage โ€™, sekiranya ianya menguntungkan anda, boleh โ€˜ consider โ€™ tetapi sekiranya ianya tidak menguntungkan anda dan lebihan wang Tunai tidak begitu banyak, tak perlu lah buat โ€˜ mortgage โ€˜ lagi, teruskan kumpul wang untuk beli barang kemas ( Emas ) ..... okรฉ!


nombor 7 WANG PAMPASAN , katalah anda bekerja dikilang dah lama, kilang terpaksa tutup kerana pademik Covid-19, ada kilang memberi wang pampasan dan ada kilang tidak memberi Wang pampasan, sekiranya yang ada wang pampasan tu, boleh lah berjumpa dengan minah kontraktor untuk membina rumah ( jika ianya 1 keperluan ), tetapi jika tidak perlu lagi, utamakan persekolahan anak-anak dan barang keperluan rumah terlebih dahulu, nanti dah dapat kerja Baru, boleh lah berbincang dengan minah kontraktor nak bina rumah! Kami akan syorkan jalan yang terbaik buat pelanggan!.



Geran tanah mestilah ( INDIVIDU ) untuk proses PEMBIAYAAN, manakala untuk pelanggan TUNAI, tidak menjadi masalah jika Geran Tanah mempunyai lebih dari 1 penama, asalkan ada surat โ€˜ hitam putih โ€˜ untuk persetujuan membina rumah agar tidak timbul isu kemudian hari.


Memang tak dinafikan, selalunya nak โ€˜ apply โ€˜ loan bina rumah susah! Tetapi jika tuan/pJan penuhi syarat! ianya tidak menjadi 1 masalah........


biasanya kami akan mendapatkan โ€˜ wang pendahuluan โ€™ RM 5,000.00 terlebih dahulu untuk proses dokumentasi tertentu untuk pelanggan LPPSA / PEMBIAYAAN BANK. Kerana kami bertanggungjawab untuk menguruskan sepenuhnya atas urusan ini, Pelanggan biasanya bersetuju atau tidak untuk harga tersebut bersama spec yang telah dikira dalam sebutharga.


pelanggan tidak perlulah bersusah- susah untuk menguruskan pembiayaan, minah kontraktor kan ada!


Kesimpulannya, pelanggan perlulah teliti untuk memastikan impian tercapai, pelanggan tidak perlu takut, susah hati kerana kami ADA! dan boleh membantu menerangkan step yang pelanggan perlu buat....... segala urusan boleh ke pejabat dan jangan lupa buat โ€™ appoitment โ€˜ terlebih dahulu!



































































106 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page